لوگوی وب سایت گل شاخه

سوال دارید؟

09129546296

آدرس ما

تهران ، اندیشه

انواع آلوئه ورا

دسته بندی پروژه ها

تهران - شهرک اندیشه

info@golshakheh.com

۰۹۱۲۹۵۴۶۲۹۶

شنبه تا چهار شنبه 8 تا 18

انواع آلوئه ورا
694
2023-09-27
صادق علیجانی

انواع آلوئه ورا ( آلوورا ) : گیاه آلوئه ورا که نام دیگر آن صبر زرد می باشد در واقع یکی از گیاه های آفریقای شمالی می باشد که خاصیت های زیادی دارد که از مهم ترین خواص آن میتوانیم به ضد حساسیت، درمان اگزما، ضد سرطان، ضد قارچ و باکتری، کاهش دهنده ی قند خون و…. اشاره کنیم. امروزه نژاد های مختلفی از انواع آلوئه ورا وجود دارد که برخی از آن ها نادر و کمیاب می باشند اما جالب است بدانید که حدودا 300 نوع مختلف از گیاه آلوورا وجود دارد که بخش بسیاری از آنها جنبه ی صادراتی همچون صادرات گل رز دارند که در ادامه به برخی از آن ها اشاره خواهیم کرد.

 

انواع آلوئه ورا

انواع آلوئه را میتوان به دو بخش کلی تقسیم کرد که دسته ی اول نوع خوراکی و قابل استفاده ی این گیاه می باشند و دسته ی دوم نوع غیر خوراکی می باشند (برخی از گونه ها سمی می باشد و نباید استفاده شود.) از نوع غیر خوراکی برای مصارف مختلفی مانند تهیه ماسک صورت یا ماسک مو، کرم های آبرسان و… استفاده می شود. به دید علمی به گونه ی خوراکی یا درمانی این گیاه Aloe vera Barbadensis و به گونه ی غیر خوراکی و تزئینی این گیاه Aloe vera var.chinensis گفته می شود.

 

معرفی گونه های مختلف آلوئه ورا

در این بخش ما به معرفی تعدادی از گونه های معروف و شناخته شده ی گیاه آلوئه ورا می پردازیم و خواص و ویژگی های هر کدام را به صورت مختصر توضیح خواهیم داد. در ادامه خواهید دید که گونه های آلوئه ورا چقدر با یکدیگر متفاوت هستند و با وجود این که همگی از یک خانواده می باشند اما دارای ویژگی های مختلفی می باشند.

 

Aloe vera (آلوئه ورا)

مورد اول از شناخته شده ترین و معروف ترین انواع آلوئه می باشد که در بین مردم از محبوبیت بالایی برخورددار است این گیاه ساقه هایی به طول 30 الی 40 سانتی متری دارد و بسیار زیبا می باشد. نکته ی جالب این گونه این است که دارای گل های زیبا و خیره کننده ی زرد یا نارنجی است. آلوئه ورا در عربستان بیشتر دیده می شود. شرایط نگهداری و کاشت این گیاه کار سخت یا پیچیده ای نیست و در سک شرایط هوایی مناسب و معمولی و با دریافت نور غیر مستقیم خورشید به راحتی رشد می کند. آلوئه ورا آب را در ساقه های خود نگداری می کند و هرچقدر کود و مواد مغذی از خاک خود دریافت کند کیفیت ساقه هایش بهتر می شود.

Aloe vera (آلوئه ورا)

Aloe aculeata (آلوئه آکولئاتا)

اگر شما جز افرادی هستید که میخواهید یک گیاه آلوئه ورا در محیط زندگی یا محل کار خود داشته باشید ما این گونه را به شما پیشنهاد می دهیم زیرا این گیاه که از گونه هایی است که در آفریقای شمالی پرورش یافته است شرایط نگهداری بسیار آسانی دارد و شما باید آن را در محیط مسقف مانند بالکن یا خانه نگداری کنید و از نور مستقیم خورشید یا باد و باران آن را حفظ کنید. گیاه آلوئه آکولئاتا دارای گل های زرد مایل به قرمز است و ساقه های 30 تا 60 سانتی متری دارد. بهترین زمان برای کاشت این گیاه از طریق بذر آن نیز امکان پذیر است تابستا یا بهار می باشد.

Aloe aculeata (آلوئه آکولئاتا)

African Aloe (آلوئه آفریقایی)

بر خلاف دو گونه ی قبلی این گیاه به نور مستقیم خورشید و آب دهی کم نیاز دارد که یکی از نکات مهم رشد این گیاه این است که در هنگام آب دهی آن شما نباید آلوئه ورا آفریقایی را در آب شناور کنید یا در گلدان آن به مقداری آب بریزید که از آن سرریز شود. در نگهداری انواع آلوئه آفریقایی کوشا باشد زیرا این جز گونه های نادر می باشد و به ندرت پیدا می شود. از دیگر ویژگی های این گونه گل های زیبای آن می باشد که در فصل بهار نمایان می شود و دارای رنگی نارنجی متمایل به قرمز دارد.

African Aloe (آلوئه آفریقایی)

Aloe albida (آلوئه آلبیدا)

اگر به مناطق مرتفع و کوهستانی رفته باشد این گونه ی آلوئه ورا را در بین صخره ها و سنگ ها خواهید دید که دارای گل های ریز سفید می باشد. آلوئه ورا آلبیدا را گیاه سایه دوست می نامند زیرا این گونه ی گیاه در سایه و به دور از نور خورشید رشد می کند بهترین زمان برای کاشت این گیاه فصل زیبای بهار است. اگر شما این گونه ی آلوئه ورا را دارید یا قصد نگهداری آن را دارید به شما توصیه میکنیم که آن را در گلدان های سفالی نگهداری کنید و به صورت مرتب در فصل گرما به آن آب دهید اما در فصل های سرد سال نیازی به آبیاری دائمی نیست و فقط در روزای گرم به آلبیدا آب دهید.

Aloe albida (آلوئه آلبیدا)

Aloe Arborescens (آلوئه آربورسنس)

بهترین گیاه آپارتمانی گونه ی آلوئه آربورسنس است زیرا گل های قرمز بسیار زیبایی دارد و همچون انواع گل های رز ایرانی جزو گل های محبوب آپارتمانی می باشد که به آن آلوئه مشعل نیز گفته می شود. این گونه از انواع آلوئه گیاهی بی آزار است که در خاک هایی که از نظر مواد معدنی فقیر می باشند نیز رشد می کند و همیشه سبز است. جالب است بدانید این گونه دارای خاصیت های درمانی مانند: ضد باکتری، ضد قارچ و التهاب و… می باشد. این گیاه را زیاد آبیاری نکنید زیرا باعث می شود ساقه ی این گیاه دچار پوسیدگی شود.

Aloe Arborescens (آلوئه آربورسنس)

انواع گونه های آلوئه ورا

گیاه آلوئه ورا دارای گونه های بسیار زیادی می باشد که معرفی کردن هر کدام از آن ها کار بسیار دشواری است به همین دلیل در ادامه ما به صورت مختصر هرکدام از این گونه ها را معرفی خواهیم کرد:

  • Aloe albiflora (آلوئه آلبی فلورا)
  • Aloe Arenicola (آلوئه آرنیکولا)
  • Aloe broomii (آلوئه برومی)
  • Aloe buettneri (آلوئه بیوتنری)
  • Aloe comosa (آلوئه کوموزا)
  • Aloe ballye (آلوئه بلی)
  • Aloe Brevifolia (آلوئه برویفولیا)
  • Aloe erinacea (آلوئه اریناسه)
  • Aloe ferox (آلوئه فروکس)
  • Aloe camperi (آلوئه کمپری)
  • Aloe Inyangensis (آلوئه اینیگنسیس)
  • Aloe Excelsa (آلوئه اکسلسا)
  • Aloe Bakeri (آلوئه بکری)
  • Aloe Ballii (آلوئه بالی)
  • Aloe Argenticauda (آلوئه آرژانتیکاودا)

 

کلام آخر

گیاه آلوئه ورا هم همچون انواع گل های دیگری مثل گل رز هلندی و رز ایرانی بسیار خاص و ویژه است و علاوه بر زیبایی دارای خواص بسیار زیادی می باشد که در این مقاله ما سعی کردیم که انواع آلوئه ورا را به شما معرفی کنیم و ویژگی های هر کدام از این گونه ها را به صورت مختصر با یکدیگر بررسی کنیم. به صورت خلاصه میتوانیم بگوییم که آلوئه ورا گیاه همه چیز تمامی است که میتواند علاوه بر زیبایی خواص بیشماری داشته باشد کمتر گیاهی در دنیا وجود دارد که هم زیبا باشد هم خواص درمانی داشته باشد.

5 پاسخ به “انواع آلوئه ورا”

  1. سلام آلوئه ورا واقعا عالیه من سال ها مشکل خشکی پوست داشتم مخصوصا توی تابستون که اصلا همینجوری پوستم کنده میشد. آلوئه ورا گرفتم زدم حدودا 3 ماه مدام استفاده میکردم تمام خشکی پوستم رو رفع کرد.

    • سلام درود بر شما خب خداروشکر بله خاصیت زیادی دارند.

  2. حتما استفاده کنید من برای پوستم خیلی جواب گرفتم
    ژل و خودش رو از عطاری بخرید معجزه هاشو میبینید

    • سلام وقت بخیر چجوری میشه تشخیص داد یک آلوئه ورا خوراکیست یاسمی؟ از طعم آن؟؟ از ظاهر آن میشود فهمید؟

      • سلام و درود خدمت شما. آلوئه ورای خوراکی گل زرد رنگ دارند ولی آلوئه ورای غیر خوراکی گل قرمز رنگ دارند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *